Laatste dienst…

calculator-1020044_960_720

Ook als je pensioen nadert, is het handig om te berekenen wat eerder – deels – stoppen je oplevert

Klinkt dramatisch, maar dat is het zeker niet! Op 26 september om 0800 uur eindigt mijn laatste dienst als verpleegkundige van het VTT team van Vivent. Mijn pensioendatum ligt ergens in januari 2020, maar met een klein dienstverband en nog veel plusuren en vakantie-uren is dan mijn werkzame leven als verpleegkundige voorbij.

Ik heb eind 2018 al deeltijdpensioen genomen, waardoor ik al bijna een jaar aan het afbouwen ben. Iets wat ik trouwens iedereen kan aanraden! Het lijkt mij helemaal niks om op volle kracht door te werken en dan plotseling te ontdekken dat er inderdaad een zwart gat is als je met pensioen gaat. Nee, pensioen moet je plannen. Maak gebruik van de website van je pensioenfonds om eens te zien wat het financieel betekent als je eerder stopt (of minder gaat werken). Dat kan nog wel eens tot een verrassende conclusie leiden! Of kijk op eens op mijnpensioenoverzicht.nl ย waar je ook snel kunt zien wat er voor jou in het pensioenpotje zit. Per slot van rekening is pensioen niks meer dan ‘uitgesteld salaris’: je hebt er zelf voor gespaard! Mocht je meer informatie willen: vakbonden NU91 en CNV hebben vakbondsconsulenten opgeleid tot pensioenambassadeur! Ook daar kun je met je vragen terecht.

Hoe ik mijn ‘zwarte gat’ ontwijk? Vrijwilligerswerk bij onder andere de Zonnebloem, stichting Make a Memory, het Brabants Muziek-theater, natuurtheater Kersouwe. Bestuurstaken als secretaris van Theaterkoor Stem en Hart. Ik blijf nog vier maanden betrokken bij de ondernemingsraad van Vivent, en ik blijf ook fotograferen! Dus: geraniums zijn aan mij niet besteed (en niet alleen omdat ik geen groene vingers heb)!

 

Een gedachte over “Laatste dienst…

  1. Vandaag de eerste uren van je pensioen. Ook al valt het nu nog onder die plusuren en vakantiedagen. ๐Ÿ™ƒ

    Toch wil ik je een fijn pensioen wensen, want na 40 werkzame jaren heb je dat รฉcht wel verdiend! Met een bos bloemen erbij ๐Ÿ’๐ŸŒธ๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒทโš˜

    Like

Reacties zijn gesloten.