Kanker is een kado?!

Jawel, je leest het goed. Er zijn mensen die geloven dat kanker een kado is…. Een van die mensen is een zeker Yvette van Boven, die er een hele website aan heeft gewijd. Op haar website schrijft ze onder meer (en ik citeer letterlijk): “Wanneer het je lukt je ziekte als een kado te zien, zul je gezondheid en geluk gaan aantrekken in plaats van ziekte, teleurstelling en verdriet.”

Op verschillende pagina’s probeert mevrouw van Boven de lezer duidelijk te maken op welke wijze je tot het besef van het kado moet komen.

Ik heb links gevolgd, maar die maken mij niet wijzer. Een door haar geschreven boek is op de  aanbevolen pagina van bol.com niet te vinden. Onduidelijke referenties, taal- en stijlfouten, niet-werkende links. En dan vooral de beweringen die online worden gedebiteerd. Ik vind het schandalig dat deze mevrouw op haar website de duizenden mannen en vrouwen die jaarlijks door kanker worden getroffen, nog even een trap nageeft. ‘Omdat anderen de kanker niet als een kado zien, blijft u er last van hebben’. We praten hier niet eens over iemand die een bepaalde alternatieve therapie aanpraat en daar veel geld voor vraagt. Zoals ik enkele jaren geleden hoorde van een ‘therapeut’ die voor 5000 euro een kistje kon leveren waarin de kanker definitief weggestopt kon worden…. Of de bioresonantietherapie

Mevrouw van Boven heeft het over de invloed van morfogenetische velden. Observaties van mezen voor de Tweede Wereldoorlog, en Japanse apen die aardappelen eerst wasten voordat ze die aten worden aangevoerd als bewijzen van de werking van die velden. Mocht ik het verkeerd begrepen hebben, het zij me vergeven, want het abacadabra waarmee van Boven haar gelijk denkt te kunnen bewijzen, is op zijn zachtst gezegd, wazig en onduidelijk.

Nee, als ik morgen in  mijn  werk mijn clienten ga vertellen: “Je moet je kanker als een kado zien, dan kun je ervan af komen”, dan zal niemand mij snappen. Mijn collega’s zullen zich afvragen wat er met mij mis is, en de kans dat ik door mijn werkgever – terecht! – op non-actief wordt gesteld is vrij groot!

Mevrouw van Boven, stop met het verspreiden van deze misselijkmakende theorieën die weinig mensen snappen, maar veel meer mensen kwetsen!